23.11.2015

Future Stars enorm gedreven:de ideale sponsorzoektocht


Future Stars 2015 nadert zijn ontknoping. Tijdens de workshop in Oudenaarde, in een vergaderzaal ter beschikking gesteld door Aarova, kwam een van de belangrijkste aspecten van de rallysport aan bod: sponsoring. Rally is een fantastische en spectaculaire sport, maar elke vorm van autosport vergt een budget. Voor jonge talenten die een carrière willen uitbouwen in de rallysport is het overtuigen van zakelijke partners om te investeren in hun rallyproject de moeilijkste hindernis op weg naar de grote doorbraak.
Zoals voor elke workshop, hadden de organisatoren van Future Stars, Evelien Deschuytter en Fred Miclotte, een absolute referentie uitgenodigd om deze workshop te presenteren."Alain Penasse heeft een enorme ervaring in de rallywereld en dan vooral op het vlak van sponsoring, management en budgetten. Alain heeft in zijn carrière al veel bedrijfsleiders overtuigd om te investeren in de rallysport, zowel als manager van piloten als in zijn functie als organisator van de Kenotek Ypres Rally en in zijn huidige functie als teammanager van Hyundai in het Wereldkampioenschap Rally," vertelt Evelien Deschuytter. "Het tijdperk waarin bedrijven betaalden voor een simpele sticker op de wagen is al lang voorbij. Maar, dat mag jongeren niet afschrikken, want wie creatief en origineel is, kan zeker nog een budget vinden. Alain heeft verschillende concrete voorbeelden van sponsordossiers getoond, wat natuurlijk enorm leerrijk was voor de cursisten."

Nota's nemen


Naast deze workshop over sponsoring, stond aanvankelijk een gezamenlijke sportsessie gepland, maar de deelnemers kwamen zelf met de vraag om een tweede workshop "nota's maken" in te lassen.
"Fred Miclotte had een mooi parcours van 34 km uitgestippeld in de Vlaamse Ardennen en de Future Stars werden op pad gestuurd om nota's te maken. Bij de bespreking van de gemaakte nota's bleek heel duidelijk dat onze rallyjongeren dit jaar hard gewerkt hebben aan hun notasystemen. Iedereen had enorm veel progressie gemaakt, wat bewijst dat ze de tips uit de workshop goed hebben opgepikt," vervolgt Evelien.De laatste sessie van Future Stars wordt georganiseerd bij de RACB in Brussel en dit op zaterdag 28 november. De workshop zal de jongeren wegwijs maken in de reglementen, waarna ze hun stuurmanskunst eens mogen bewijzen op de befaamde simulator.