Wat is Future Stars Rally Academy?

Time is money and money is precious!

Elke beginnende rallypiloot kan het weten. Vandaag krijg je immers geen tijd meer om je te ontplooien. De lat ligt hoog en je moet direct presteren want één rallyseizoen kost tijd en geld. In een beperkte periode moet je zoveel mogelijk leren en ervaren.

We beseffen meer dan wie dan ook dat je veel tijd verliest omdat je geen of weinig ervaring hebt. Daarom hebben we “Future Stars Rally Academy” in het leven geroepen. De autosport heeft immers nood aan nieuw rallytalent dus is het hoogst tijd hieraan iets te doen.  

Doelstelling

Fred Miclotte en Evelien Deschuytter lanceerden deze Academy in 2013 met succes. Met het Future Stars Rally Academy programma willen we nieuw talent in de rallysport op een professionele manier begeleiden. Hiervoor voorzien we doelgerichte opleidingen die niet alleen intensief zullen zijn, maar eveneens uniek! Naast het basisprogramma is het steeds mogelijk om dieper in te gaan op bepaalde thema’s.

Sinds 2014 mogen we voor een aantal opleidingen rekenen op de steun van RACB Sport! Een positief signaal naar alle piloten en copiloten toe want ook RACB Sport gelooft in doelgerichte opleidingen die bijdragen tot het uitbouwen van een professionele rallycarrière.

Als je weet dat begin 2014, 3 van de 10 finalisten van Het Stuurwiel georganiseerd door RACB National Team lid zijn van Future Stars, dan hoeft dit geen extra betoog! Lid worden van Future Stars is tegenwoordig een must, tenminste als je gelooft in jouw rallycarrière!

Doelgroep

Rood, groen of blauw? Geen of weinig ervaring? Iedere rally (co)piloot die nog wil bijleren of zich verder wil verdiepen in een bepaald onderdeel van de rallysport is welkom! Belangrijkste voorwaarde is dat je gemotiveerd bent en een professionele rallycarrière wil uitbouwen.

Future Stars Engagement

Goalsetting, inzet, doorzettingsvermogen, de durf om te leren uit je fouten, de wil om te luisteren naar profs, having fun !

RACB Sport support

Voor 2014 sloten Fred en Evelien een akkoord met RACB Sport. Een erkenning waar wij als organisatie van Future Stars Rally Academy veel belang aan hechten. 

Het opleidingsprogramma wordt mede dankzij deze samenwerking verder uitgebreid met nieuwe workshops.

Concreet gaat het over het technische en sportieve reglement van rally's en het trainen van de rijvaardigheid op een simulator.

Deze 3 workshops worden gegeven door het team van RACB Sport.

 

 

Wie zijn we?

 

Evelien Deschuytter

 

Met haar bvba All In Motion is Evelien Deschuytter in het dagelijks leven actief als marketingconsultant, organiseert ze evenementen en is ze bovendien trainer in de automobielsector. 

Ze werd geboren met de rallymicrobe dankzij haar vader die aan de wieg stond van de Rally van Ieper, en dit 30 jaar met passie organiseerde. Met dezelfde passie richtten ze samen in 2000 R.O.S. op, een vzw die officiële testritten organiseert voor grote namen zoals Freddy Loix, Jan Kopezcky, Andreas Mikkelsen, Bernd Casier, Thierry Neuville, … R.O.S. werkt ook mee tijdens verschillende Belgische Rally wedstrijden (TAC, Haspengouw, Wallonie, EBR,…).  Verder coördineerde de West-Vlaamse zes jaar lang de Ford Fiesta Sport Trophy waar ze ook al jonge wolven mocht begeleiden. Denk maar aan Matthias Boon, Thierry Neuville, Cedric De Cecco, Anthony Martin, Kevin Demaerschalk om er slechts een paar op te noemen.

 

 

Fred Miclotte

De Oost-Vlaming begon zijn rallycarrière als copiloot in 2003 en amper twee jaar later stond hij al aan de start van de ADAC Deutschland rally. Fred navigeerde verschillende grote namen en reed mee in diverse rallywagens. Hij nam deel aan het BK, IRC én het WK. Net door met zoveel verschillende piloten samen te werken en door deel te nemen aan verscheidene kampioenschappen, ontwikkelde Fred een perfect nota systeem. Fred gaat als optimist door het leven. De moed om nooit op te geven en steeds met een specifiek doel voor ogen leverden hem vele overwinningen op. Hij is copiloot van beroep en weet als geen ander hoe een rallywagen gebouwd wordt. Hij was jarenlang mecanicien waardoor hij perfect weet hoe je een rallywagen afstelt en hoe je snel een euvel kan oplossen tijdens de wedstrijd. Fred navigeerde voorheen Jaan Molders, Freddy Loix, Dennis Kuipers, Bernd Casier, Kevin Abring, Pieter Tsjoen , Alexandre Romain, Pascal Gaban.

Eind 2013 richtte de Oost-Vlaming samen met Jourdan Serderidis J-Motorsport op. Een rallyteam met als voornaamste doel: professionele service leveren en in dienst staan van haar klant!